Groch

Wielu uważa go za jedną z najlepszych przynęt od wczesnej wiosny aż do późnej jesieni. Aby jednak mieć pożytek z grochu musi być on dobrze ugotowany…

 

 

Groch podczas gotowania musi nabrać odpowiedniej twardości. Musi być mniej więcej takiej twardości, żeby po jego ściśnięciu w palcach rozgniatał się łatwo.groch

 

Aby przygotować taki groch należy dzień wcześniej wybrać co większe ziarna i na noc zamoczyć je w wodzie. Następnie rano należy odmoczone ziarna grochu włożyć do lnianego woreczka lub do woreczka wykonanego z gazy. Tak zawinięty groch wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy do miękkości. Jeżeli podczas gotowania ubędzie wody w garnku, nie należy uzupełniać jej braku zimną kranówą, ponieważ w tym przypadku groch popęka.

Kontakt

Masz pytania? Wątpliwości? Propozycje współpracy? Napisz do nas - odpowiemy.

Sending

© Podbierak.pl, Serwis Wędkarski od 2004 roku.