Kulki proteinowe

This topic contains odpowiedzi, has głosów, and was last updated by Avatar of  waldemar-popas Waldemar Popas 6 lat, 4 miesięcy temu.

  • Autor
    Posty
  • #100371
    Avatar of  kamil-wilczko
    Kamil Wilczko
    Participant

    Witam Was, Dzisiaj zrobiłem swoje pierwsze kulki proteinowe – średnica 0.14-0.16mm. Wyszło mi ich około 200 sztuk. Czy wg WAs zamrażalnik to dobre miejsce do przechowywania kulek ??

    #100400
    Avatar of
    Anonymous

    Zamrażalnik jak najbardziej do kulek :) W woreczkach lub po prostu pudełka po np lodach i gitara :)

    #100495
    Avatar of  Jadek
    Jadek
    Participant

    Wybaczcie pytanie laickie ale jestem początkujący. Czy te kulki się nabija na haczyk jak normalną przynętę? Czy w jaki sposób się je podaje do wody??

    #100535
    Avatar of
    Anonymous

    Kulki zakłada się na tzw włos specjalną igłą do kulek ale ja nadziewam zwykłym szydełkiem i ok. Zobacz na YT jest trochę o zakładaniu kulek i wiązaniu samego włosa na haczyku. Marfish ma świetne filmy i też ma film o włosie i kulkach.

    #100547
    Avatar of  kamil-wilczko
    Kamil Wilczko
    Participant

    Ok dzieki, obejrzałem wlasnie filmik marfisha o tym i juz wiem o co chodzi:D O zanętach dzisiaj tez widzialem artykuł ciekawy na podbeiraku.

    #101447
    Avatar of  waldemar-popas
    Waldemar Popas
    Participant

    Ostatnio dostałem od kolegi ciekawy przepis na kulki proteinowe dla karpi. Spróbowałem dwa razy i efekty były zadowalające. Nie namawiam ,tylko doradzam. Jeżeli ktoś jest wędkarzem otwartym na nowe rzeczy i z doświadczeń innych potrafi wyciągnąć coś dla siebie to i tak szuka nowinek. A jeżeli od lat łowi w ten sam sposób to taki ma charakter i nic go nie zmieni :)

    Domowe kulki sa tańsze od gotowych, co nie oznacza że są gorsze – wg mnie sa lepsze. Używałem kupowanych i średnio, a jak samemu się przetestuje i dopasuje to większa radocha.
    Kulki niekoniecznie muszą mieć kształt kuli, ale mogą byc w postaci pociętych wałków.

    Przepis na domowe kulki
    dwie szklanki mąki kukurydzianej
    dwie szklanki mleka w proszku
    szklanka mąki pszennej
    szklanka kaszy manny
    6 jajek
    dwie łyżki stołowe miodu pszczelnego
    dwie łyżki stołowe oleju
    barwnik spożywczy
    zapach

Zobacz 6 posty - 1 do 6 (z 6 wszystkich)

You must be logged in to reply to this topic.

Jak pisać na forum?

Kontakt

Masz pytania? Wątpliwości? Propozycje współpracy? Napisz do nas - odpowiemy.

Sending

© Podbierak.pl, Serwis Wędkarski od 2004 roku.